Πόσο καλά γνωρίζετε το Άσθμα ;

Results

#1 Μπορεί μια κρίση άσθματος να προκληθεί από το θυμό ;

Ισχυρά συναισθήματα όπως ο θυμός μπορεί να σας κάνει να αναπνεύσετε πιο γρήγορα και να ξεκινήσετε μια κρίση άσθματος. Γέλια, κλάμα, φωνές και ακόμη άγχος ή φόβος μπορεί επίσης να προκαλέσουν κρίση άσθματος.

#2 Εάν το παιδί σας έχει άσθμα:

Περίπου τα μισά παιδιά φαίνεται να ξεπερνούν τα συμπτώματα άσθματος κατά την εφηβεία, αν και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επανέλθουν στο 50% αυτών των παιδιών όταν γίνουν ενήλικες.

Τα παιδιά μπορούν να έχουν μια κανονική και ενεργή ζωή με σπορ ακολουθώντας σωστή φροντίδα. Μάθετε τους παράγοντες που επιδεινώνουν το άσθμα του παιδιού σας και συνεργάζεται στενά με τον γιατρό του. Διδάξτε το παιδί σας πως να λαμβάνει την αγωγή για το άσθμα και να σας πει πότε δεν αισθάνεται καλά. Εάν το παιδί σας λείπει πολύ από το σχολείο, σημαίνει πιθανώς ότι χρειάζεται ένα καλύτερο πλάνο θεραπείας.

#3 Πολλοί άνθρωποι με άσθμα έχουν επίσης αλλεργίες.

Για περίπου το 60% των ατόμων που πάσχουν από άσθμα, οι αλλεργίες προκαλούν τις κρίσεις τους. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν αφού εισπνεύσετε κάτι στο οποίο είστε αλλεργικοί, όπως σκόνη, επιθήλια κατοικίδιων ζώων, γύρη ή μούχλα.

Οι κρίσεις στο άσθμα μπορούν επίσης να εκτοξευθούν με προκληθούν σε πράγματα που δεν είναι αλλεργικά, αλλά που ερεθίζουν τους αεραγωγούς σας – όπως ο καπνός, τα σπρέι οικιακής χρήσης, οι αναθυμιάσεις από τη βενζίνης, τα αρώματα ή ακόμα και ο κρύος αέρας.

#4 Εάν η άσκηση σας προκαλεί κρίσεις άσθματος, θα πρέπει να την αποφύγετε.

Ο καθένας χρειάζεται άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με άσθμα. Η εξάσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των αναπνευστικών σας μυών. Με τη σωστή θεραπεία, μπορείτε να ελέγξετε το άσθμα σας και να παραμείνετε σε φόρμα.

Συζητήστε με το γιατρό σας.

#5 Οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι, σε σύγκριση με αυτούς που δεν είναι, έχουν:

Η παχυσαρκία είναι η συνηθέστερη συν-νοσηρότητα του άσθματος. Έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφανίσεις κρίσεων του άσθματος, χειρότερα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος και ανεπαρκή έλεγχο.

Οι ακριβείς μηχανισμοί παραμένουν ασαφείς και είναι μάλλον πολυπαραγοντικοί, που προέρχονται από μηχανικές αλλοιώσεις των αεραγωγών και του παρεγχύματος του πνεύμονα, από τη συστηματική φλεγμονώδη και μεταβολική δυσλειτουργία των αεραγωγών που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία των πνευμόνων και την ανταπόκριση στη θεραπεία.

finish
Leave a reply