Ανοσοθεραπεία σε Αεροαλλεργιογόνα

Ασφαλής & αποτελεσματική θεραπεία της
Αλλεργικής Ρινίτιδας & Άσθματος

Ανοσοθεραπεία σε Δηλητήριο Υμενοπτέρων

Η μόνη θεραπευτική
επιλογή σε ασθενείς με
αλλεργία σε υμενόπτερα

Βιολογικοί Παράγοντες

Σύχρονη, στοχευμένη
θεραπευτική επιλογή για το
Άσθμα, την Κνίδωση & την
Ατοπική Δερματίτιδα

Στο Τμήμα Ανοσοθεραπείας και Εμβολίων διενεργούνται θεραπείες ανοσοθεραπείας έναντι συγκεκριμένων αλλεργιογόνων σε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα ή/και άσθμα, με δηλητήρια υμενοπτέρων σε ασθενείς με αλλεργία σε υμενόπτερα καθώς και χορηγήσεις βιολογικών παραγόντων (μονοκλωνικά αντισώματα) σε ασθενείς με Άσθμα, Κνίδωση και Ατοπική Δερματίτιδα. Το τμήμα λειτουργεί καθημερινά και ασθενείς παραπέμπονται σε αυτό από τα ειδικά Ιατρεία Αναπνευστικής και Δερματικής Αλλεργίας

Η ειδική έναντι συγκεκριμένου Αλλεργιογόνου Ανοσοθεραπεία είναι μια ιατρική πράξη, κατά την οποία αυξανόμενες ποσότητες ενός συγκεκριμένου αλλεργιογόνου χορηγούνται τακτικά σε έναν αλλεργικό ασθενή προκειμένου να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημά του ώστε να το ανέχεται. Η Ανοσοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην μείωση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας και/ή άσθματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που υποφέρουν από αλλεργίες. Ακόμα έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη χρήση φαρμάκων για την ανακούφιση από τα συμπτώματα. Η Ανοσοθεραπεία έχει ευεργετικά αποτελέσματα που διαρκούν για μακρό χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά τη διακοπή της αγωγής. Σε ασθενείς με αλλεργία στο δηλητήριο εντόμων, η ανοσοθεραπεία είναι σε θέση να παρεμποδίσει απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις.

Επίσης στο τμήμα όπως αναφέρθηκε γίνονται χορηγήσεις βιολογικών παραγόντων. Οι βιολογικοί παράγοντες είναι φάρμακα-πρωτεϊνικά μόρια που τροποποιούν ή μπλοκάρουν τη λειτουργία ανοσιακών κυττάρων και μεσολαβητών αυτών. Στην Αλλεργιολογία υπάρχουν βιολογικοί παράγοντες για το Άσθμα, την Κνίδωση και την Ατοπική Δερματίτιδα. Είναι σύγχρονες και εξειδικευμένες θεραπείες, χρησιμοποιούνται από το 1999 και ονομάζονται «βιολογικοί» γιατί είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας.