Είναι κορονοϊός ή αλλεργία;

Η πανδημία του Covid-19, συνδιάζεται χρονικά με την έναρξη των συμπτωμάτων της εποχικής (εαρινής) αναπνευστικής αλλεργίας. Τα συμπτώματα του νέου κορονοϊού (COVID-19), μπορεί να μοιάζουν με εκείνα των εποχικών αλλεργιών.

Τα συμπτώματα της αναπνευστικής αλλεργίας μπορεί να περιλαμβάνουν καταρροή, ρινική συμφόρηση, πταρμούς, επιπεφυκίτιδα, αλλά και συμπτώματα από το κατώτερο αναπνευστικό σε ασθενείς με Άσθμα. Τα συμπτώματα αυτά στους ασθενείς με γνωστό ιστορικό εποχικών αλλεργιών είναι γνωστά και η περιοδικότητα τους κάθε χρόνο συνήθως προβλέψιμη.

Αντιθέτως, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού μεταξύ των οποίων και αυτές που οφείλονται στον κορονοϊό COVID-19 (όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα) παρουσιάζονται με βήχα, δύσπνοια και πυρετό. Τα παραπάνω μπορεί να συνοδεύονται απο γενική κακουχία, μυαλγίες και αρθραλγίες. 

Ο  παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αδρά τις διαφορές μεταξύ των δύο οντοτήτων. Ο μόνος κατάλληλος να διαφοροδιάγνωσει την πάθηση είναι ο Ιατρός σας. 

Το διαδίκτυο και οι ιατρικές πληροφορίες που διακινούνται σε αυτό, δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαθιστούν την εκτίμηση από Ιατρό. 

Σχετικά με τον COVID-19 ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Covid-19 – Οδηγίες ΕΟΔΥ

 

 

Leave a reply