Πιστοποίηση ως Κέντρου Αναφοράς και Αριστείας στην Ατοπική Δερματίτιδα της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συνεχής προσήλωση στην Αριστεία και τη “State of The Art” παροχή ιατρικών υπηρεσιών της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθύντρια: Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Παπαδαυίδ), καθώς και της Μονάδας Αλλεργιολογίας αυτής, πιστοποιήθηκε για ακόμη μια φορά. Η Ατοπική Δερματίτιδα ή Έκζεμα είναι μια χρόνια, υποτροπιάζουσα διαταραχή του δέρματος που προκαλεί ξηροδερμία, κνησμό και εξανθήματα.

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Δρ. Torsten Zuberbier της Δερματολογικής, Αφροδισιολογικής και Αλλεργιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité και Γενικό Γραμματέα του δικτύου GA²LEN.

Η συμμετοχή στο δίκτυο κέντρων αριστείας και αναφοράς ADCARE του GA²LEN εξασφαλίζει στους ασθενείς το ύψιστο επίπεδο υπηρεσιών. Στο Κέντρο παρακολουθούνται ασθενείς όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι ενήλικες και τους παρέχεται διεπιστημονική προσέγγιση τόσο από Δερματολογικής όσο και από Αλλεργιολογικής πλευράς. Στο Κέντρο, οι ασθενείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές,  σύγχρονους βιολογικούς παράγοντες (μονοκλωνικά αντισώματα), καθώς και πρώιμη πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα που είναι σε ερευνητικό επίπεδο.

 

 

Β΄Δερματολογική Κλινική Δερματικών & Αφροδίσιων Νόσων ΕΚΠΑ, Διευθύντρια: Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Παπαδαυίδ

Leave a reply