Ο Σωτήριος Γ. Παπαγεωργίου είναι Αιματολόγος, Επιμελητής Α΄ στη Μονάδα Αιματολογίας και Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998. Από το 2002 μέχρι το 2008 πραγματοποίησε την εκπαίδευση στην Αιματολογία στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή σχετικά με την ανίχνευση των μεταλάξεων των γονιδίων p16 και p27 στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα.

Από το 2011 μέχρι το 2012 εργάστηκε ως κλινικός και ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Αιματολογίας και Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Royal Free Hospital του Λονδίνο, έχοντας λάβει κοινή υποτροφία από την Ελληνική Ακαδημία Αιματολογίας και το Royal Free Hospital. Συμμετείχε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών της του Νοσοκομείου, το οποίο πληροί τα κριτήρια διαπίστευσης JACIE.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μοριακούς μηχανισμούς καθώς και προγνωστικούς βιοδείκτες στις μυελικές και λεμφικές νεοπλασίες. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αιματολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αιματολογίας. Έχει πάνω από 200 παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.