Αλλεργιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ

Υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας “Δημήτριος Καλογερομήτρος” της

Β’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» από το 2011.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του στο Λαϊκό Νοσοκομείο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη συσχέτιση της αλλεργικής ρινίτιδας με δείκτες κατώτερων αεραγωγών για την οποία και απέσπασε 1ο βραβείο ερευνητικής εργασίας στο 6Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας. Έχει τιμηθεί έκτοτε με άλλα 7 βραβεία σε Πανελλήνια Συνέδρια.

Είναι συγγραφέας 77 δημοσιευμένων στο Pubmed εργασιών ενώ έχει συγγράψει και 10 κεφάλαια βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σαν κύριος ερευνητής σε 12 κλινικές μελέτες. Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη χρόνια κνίδωση, τη φαρμακευτική αλλεργία, τη μαστοκυττάρωση καθώς και την αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα.

Από το 2011 έως και σήμερα κατέχει θέση επισκέπτη ερευνητή στο Allergy Center του Πανεπιστημίου Charite στο Βερολίνο, αναγνωρισμένο ως το σημαντικότερο κέντρο για την κνίδωση παγκόσμια.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών διεθνών εταιριών και επιστημονικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα του European Center of Allergy Research Foundation. Μετέχει επίσης στην Επιτροπή Κατ’ Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικούς Σκοπούς του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ.