Ο Χρήστος Φωκολώρος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1990. Εισήχθη κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων το 2008 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα σε τομείς βασικής και κλινικής έρευνας, συμμετείχε ενεργά ως εκπρόσωπος φοιτητών στις διοικητικές δομές του τμήματος, στην ανάπτυξη δομών εσωτερικής αξιολόγησης, πραγματοποίησε μέρος της κλινικής άσκησης στο Imperial College London και αποφοίτησε το 2014 με βαθμό “Λιάν Καλώς”.

Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Οπλίτης Ιατρός σε Μονάδες και Στρατιωτικά Νοσοκομεία ανα την επικράτεια και το 2015 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Τρικάλων μέχρι το 2017. Συνέχισε την εργασία του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Βαρδινογιάννη” του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Από το 2018  μέχρι το 2021 πραγματοποίησε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Αλλεργιολογίας στη Μονάδα Αλλεργιολογίας “Δημήτριος Καλογερομήτρος” της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”. Στο πλαίσιο της ειδίκευσης έλαβε Υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) για κλινική μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité του Βερολίνου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Marcus Maurer, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει courses Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Παιδιατρικής Διατροφής του Boston University και συμμετείχε στο πρώτο summer school του Stavros Niarchos Foundation Bioethics Academy υπό την αιγίδα των Johns Hopkins Berman Institute of Bioethics (JHU) και Swiss Federal Institute of Technology (ETH).

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων της Παθολογίας των Μαστοκυττάρων, όπως η Μαστοκυττάρωση, όπου και εκπονεί διδακτορική διατριβή  ως Υποψήφιος διδάκτωρ της ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Ιούνιο του 2021, εργάζεται στο Ιατρικό Τμήμα πολυεθνικής Βιοτεχνολογικής εταιρείας